مجموعه موسيقي بي كلام
در اين لحظه يك مجموعه موسيقي بي كلام كه شامل بهترين آثار موسيقي بي كلام ميباشد و در فيلم هاي مختلفي پخش شده است برايتان آماده كرده ايم.
اين مجموعه موسيقي بي كلام يا آهنگ بي كلام، به شدت تاثير گذار و زيبا هستند و روشي مناسب براي اوقات فراغت و رسيدن به اوج آرامش ميباشد.
اميدوارم از اين مجموعه نهايت لذت را ببريد، در ادامه به تاريخچه موسيقي و موسيقي بي كلام درماني ميپردازيم.
تاريخچه موسيقي بي كلام و درماني
تاريخچه استفاده از موسيقي به عنوان روشي براي درمان به زمان ارسطو و افلاطون باز ميگردد، از آن زمان به بعد رگههايي از استفاده از اصوات و آهنگها براي درمان بيماريهاي مختلف بكار رفتهاست.
اما در قرن بيستم فكر رسمي استفاده از موسيقي براي درمان مصدومين جنگ جهاني اول آغاز شد و هر چند استفاده از اين روش درماني با مشكلاتي همراه بود كه با قدم هايي كه برداشته شد، به تدريج اين شاخه درماني تكامل يافت و انجمنهاي متعددي تشكيل گرديد. بطوري كه در سال ۱۹۴۴ اولين برنامه آموزش موسيقي بي كلام درماني در جهان در دانشگاه ميشيگان آغاز شد.
در سال ۱۹۵۰ انجمن موسيقي بي كلام درماني آغاز به كار كرد. در سال ۱۹۷۱ انجمن موسيقي بي كلام درماني آمريكا يا AAMT آغاز به كار كرد.
در سال ۱۹۸۵ فدراسيون جهاني موسيقي بي كلام درماني در سطح بينالمللي به ثبت رسيد.
انجمن موسيقي بي كلام درماني ايراني با اهداف بالا بردن سطح آگاهي افراد از فرايند موسيقي بي كلام درماني و فوايد آن و بالا بردن امكانات تخصصي براي استفاده از اين شيوه درماني فعاليت خود را آغاز كرده است.
پيشينه موسيقي بي كلام درماني در تاريخ ايران
نخستين سيستم نظام يافته آكادميك موسيقي درماني در ايران باستان بنا گرديد.
بر اساس كتيبههايي كه در سال ۱۳۴۹ يافت گرديدهاست در دانشگاه جندي شاپور اهوازدانش موسيقي و درمان با موسيقي از دپارتمانهايي بودهاست كه هر دانشجوي پزشكي آن زمان (۱۵۰۰ الي ۱۳۹۰ سال پيش) بايد آن را ميگذراند نكته جالبي كه وجود دارد اينست كه پرستارهايي براي بيمارستانهاي آن زمان پرورش مييافتند ميبايست در نواختن چند ساز اصلي تبحر داشته باشند و بر اين اساس موسيقي تجويز شده از پزشك را ارائه ميكردهاند.
اين موسيقي ارائه شده در هنگام زايمان زنان دربار ساساني از لوازم كار يك پزشك بود از لحاظ پيشينه، موسيقي آرام بخش در ايران باستان با ظهور دين زرتشت آغاز شد.
كتاب اوستا و اشعار آهنگين گاتها الهام بخش موسيقي دانان براي تصنيف آوازها و ملوديها و همچنين تشكيل مراسم و آيينهاي موسيقايي بودهاست.
در واقع موسيقي در تاريخ ايران باستان در خدمت تلقينات ديني و اشارات مذهبي بوده است كه اكنون در تمرينات تن آرايي انواعي از آن را شاهد هستيم.
بعد از حضور اسلام در ايران عمده فعاليتهاي موسيقي نوشتاري و نظري شد و بيشتر مطالب نظري رنگ و بويي از برداشت يونانيان داشت كه با اعمال تغييراتي منتقل شده بودند.
يونانيها موسيقي را در ميان موضوعهاي فلسفي مطرح ميكردند و بيشتر فيلسوفان در كنار علوم ديگر در مورد موسيقي اظهار نظر ميكردند.
به طور اجمال آثار نوشتاري گذشتگان در مورد تاثير موسيقي بر روح و نفس بيشتر بر محور طبايع و مزاج زمان و افلاك و سماع است كه بزرگان حكمت، فلسفه، و پزشكي ضرورتاً نكاتي در اين باب آوردهاند.
روشهاي موسيقي بي كلام درماني
در موسيقي درماني دو روش اساسي وجود دارد: روش فعال و روش غير فعال، روش غير فعال شامل شنيدن موسيقي است كه بيماري با گوش دادن و شنيدن موسيقي كه در حال نواخته شدن است، مورد درمان قرار ميگيرد.
در اين روش بيشترين تأثير عملكرد در جهت برانگيختن و تأثير واكنشهاي عاطفي و ذهني است. در حالي كه در روش موسيقي بي كلام درماني فعال كه نواختن، خواندن و حركات موزون اساس كار است.
واكنشهاي مختلف عاطفي، ذهني، جسمي و حركتي تحريك و برانگيخته ميشوند. برنامهها و روشهاي موسيقي بي كلام درماني متنوع و متناسب با نياز افراد تنظيم و تدارك ديده ميشود.
كاربرد موسيقي بي كلام درماني در توانبخشي
با توجه به اين كه پردازش موسيقي در مغز در مناطقي متفاوت از مناطق درگير در ادراك ساير اصوات از جمله گفتار صورت ميپذيرد امروزه از موسيقي بي كلام درماني در توانبخشيذهني و جسمي و نيز كمك به رشد دقت شنيداري و بهبود توجه و تمركز و در نهايت رشد مهارتهاي گفتاري استفاده ميشود. اين امر در مورد كودكان مبتلا به اوتيسم و نيز مبتلايان به اختلال يادگيري بيشتر صدق ميكند.
نوروفيزيولوژي ادراك موسيقي بي كلام
دونالد الدينگ هب برنده جايزه نوبل پزشكي از جمله نورولوژيستهايي است كه ضمن نگرش روان شناسانه و روان كاوانه در زمينه نوروفيزيولوژي موسيقي، پژوهشهاي مرجع را انجام دادهاست.
وي معتقد است هوش، ادراك، و حتي هيجانها از تجربه آموخته ميشوند و با فرد به دنيا نميآيند.
هب بنيان گذار نظريهاي است كه بيان ميدارد : «نوزادان با يك سيستم شبكهاي از نورونهايي زاده ميشوند كه ارتباط دروني آن تصادفي است تجربه حسي سبب ميشود كه اين شبكه عصبي سازمان يابد و وسايل تعامل مؤثر با محيط را فراهم آورد.»
منبع: جاست موزيك (معرفي و دانلود موسيقي بي كلام در انواع ساز ها و سبك هاي موسيقي)
دانلود مجموعه بهترين آثار موسيقي بي كلام پخش شده در فيلم ها با لينك مستقيم
برچسب: ،
ادامه مطلب